Följ med till Kenya på en härlig safarivecka i maj 2015.
Vi blir guidade av Johan Stenkula som är vår professionella safariguide. Johan har en mångårig karriär som safariguide bakom sig. Förutom däggdjuren som finns på Östafrikas savanner är Johans specialområde även fågellivet som är minst sagt rikligt med över 450 arter bara i Meru som är resans första hållpunkt i denna safari som innehåller tre nationalparker/reservat med helt olika vegetationstyper.


   
 

PROGRAM – DAG FÖR DAG


Dag 1 - Avresa

Flyg på eftermiddagen från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn till Amsterdam. Byte av flyg. Vidare till Nairobi. Middag och övernattning ombord.

Dag 2 - 09 maj

Vid ankomst möts vi av våra chaufförer och 4 hjulsdrivna landcuisers med plats för 6 gäster där samtliga har fönstersäte och en stor taklucka så vi får bra överblick av djurlivet under safaridagarna. Vi startar safarin direkt från flygplatsen vid ankomst. Vi kör tillbaka till norra halvklotet och korsar ekvatorn på vår färd längs Mount Kenyamassivet på väg norrut. Givetvis stannar vi till och kollar att corioluseffekten fungerar prick på ekvatorn. Lunch äter vi längs vägen. Ankomst Meru under eftermiddagen. Har vi tid gör vi en safaritur i nationalparken. Middag och övernattning Murera Springs Eco Lodge.

Dag 3 - 10 maj

Heldag i Meru med safariturer. Vi besöker bl.a. Rhinosanctuaryt som finns här. Då Meru som en gång var fotosafaris vagga ligger på så pass låg höjd finns här stora baobabträd och parken genomkorsas av flera floder som gör att det är ganska grönt i ett område som egentligen är semiöken. Finns gott om djur här och nästan inga andra turister än vi själva. Helpension på Murera Springs Eco Lodge.

Dag 4 - 11 maj

Idag åker vi till Lake Nakuru och tillbaks till södra halvklotet. Längs färden passerar vi bl.a. Thompson Falls där vi gör ett kort stopp och kikar på det fina vattenfallet. Lunch på Maili Saba i Nakuru. Under eftermiddagen gör vi en promenad i den intilliggande Menengaikratern eller så vilar vi vid den lilla poolen på Maili Saba. Övernattning Maili Saba. Läs mer om lodgerna.

Dag 5 - 12 maj

Heldag i Nakuruparken med safaritur runt sjön. Picknicklunch. Nakuru är framförallt känt för sina tusnetals flamingos men även många andra djur har sin hemvist runt sjön. Bra chans att se både noshörning och leopard bl.a.

Dag 6 - 13 maj

Efter frukost avfärd till världens däggdjurstätaste område, Masai Mara. Ankomst lagom till lunch (ca 5 timmar transport). Bilsafari under e.m. Middag och övernattning JK Mara Camp.

Dag 7 & 8 - 14 & 15 maj

Heldagar i Masai Mara med helpension och två safariturer per dag. Campen drivs av de lokala massajerna och består bara av 14 tält. Man sover i sköna sängar och utanför hör vi natten igenom hur lejonen ryter och hyenorna skrattar på savannen.

Dag 8 - 16 maj

Tillbaka till Nairobi efter frukost, lunch ingår ej denna dag. Avskedsmiddag på en trevlig retaurang innan vi sätter oss på flyget på kvällen till Amsterdam. Middag och övernattning ombord.

Dag 9 - 17 maj

Efter flygbyte i Amsterdam på morgonen kommer vi hem under förmiddagen.


För bokning kontakta Tour Africa:
Tel: 0140 – 37 50 50
info@tourafrica.se