Följ med oss på en kontrastrik vandring från Indiska Oceanens strand till vulkanens topp.

Réunion bjuder in till en färd genom djupa dalar och över höga bergsryggar i en skiftande natur som avslutas med sol och bad på Mauritius!


Réunions natur utgår från öns två vulkaner, varav en är
världens näst mest aktiva. Den andra – tillika öns högsta topp på 3 072 meter – omges av tre stora dalgångar. Dalgångarna har alla sina
egna mikroklimat och olika karaktär. Tillsammans med den aktiva vulkanen och det ökenlandskap som omger den, bildar dalgångarna
en kontrastrik natur som är ofattbar med tanke på öns ringa storlek. Ni vandrar bland det lokala livet, genom vinodlingar och små byar. Den kreolska befolkningen är stolt över sin korta historia, sina traditioner och inte minst sin mat. De delar gärna med sig av detta och ni känner er välkomna här!


Vandringen på Réunion avslutas med några dagar på grannön Mauritius där ni kan cykla, paddla och slappna av med sol och bad

   
 

PROGRAM – DAG FÖR DAG


DAG 1 - 22 NOV -Ankomst till Réunion

Ni blir mötta på flygplatsen för transfer till ert hotell i Saint-Gilles les Bains. Under eftermiddagen hinner ni ta ett dopp i den Indiska Oceanen och slappna av lite inför de kommande dagarnas vandring. 

DAG 2 - Det svårtillgängliga Mafate

Dagens vandring: Cirka 4 timmar. Högsta punkt 1 980 meter.

Dalgången Mafate är öns mest svårtillgängliga dalgång. Den isoleras av branta och höga bergsväggar. Det finns inga vägar här, enda vägen in är till fots eller med helikopter. 

DAG 3 - Vandring i sagomiljö

Dagens vandring: Cirka 4 timmar. Höjdmeter - 230 m till + 430 m. Högsta punkt 1 640 meter.

Efter frukost börjar ni dagens vandring med att gå ner till en liten flod i Mafate, ett område som kallas Trois Roches. Detta område anses vara en av öns vackraste platser och här tar ni en längre paus. Landskapet är mycket vackert, som hämtat ur en saga fylld av mystiska väsen. Den lilla floden omges av skog och stora, runda stenblock. Stenblocken ligger som vore de utkastade av en jätte och de är verkligen ett resultat av en av naturens jättar: vissa år är cyklonerna så starka att de rycker loss stora stenblock från de porösa bergen och möblerar om i naturen.

DAG 4 - Vandring till "Bergens hjärta", Cilaos

Dagens vandring: Cirka 5-6 timmar. Höjdmeter + 750 m till - 1 200 m. Högsta punkt 2 080 meter.

Dagens vandring bjuder på strålande panoramautsikter! Efter frukost påbörjar ni den avslutande vandringen i Mafatedalen. Vid 2 080 meter över havet når ni Col du Taïbit, bergsryggen som skiljer Mafatedalen från Cilaosdalen. Härifrån har ni en mycket vacker utsikt över bägge dalarna och de flesta höga berg på ön. Detta är definitivt en av höjdpunkterna under veckans vandring. De kommande timmarna vandrar ni neråt in i Cilaosdalen. Ni märker snart att det är ett annat klimat här..

DAG 5 - Mot Indiska Oceanens topp

Dagens vandring: Cirka 4 timmar. Höjdmeter + 1 300 m till - 0 m. Högsta punkt 2 518 meter.

Förmiddagen är lugn, med mer tid att upptäcka Cilaos. Strosa förbi skolan, upp mot den vackert belägna kyrkan. Besök turistcentret och läs mer om området. Avsluta med en promenad upp på den lilla huvudgatan där ni kan köpa stora paninis eller annat att ta med som dagens lunch. Runt lunchtid bär det av mot Piton des Neiges, Indiska Oceanens topp. Dagens vandring är en positioneringsvandring inför morgondagens tidiga start. Under cirka tre timmar tar ni in 1 300 höjdmeter innan ni når bergshyddan på 2 500 meter där ni ska övernatta. Återigen omges ni av en mycket vacker utsikt åt alla håll.

DAG 6 - Soluppgång över bergslandskap

Dagens vandring: Cirka 6-7 timmar. Höjdmeter + 590 m till – 1 560 m. Högsta punkt 3 069 meter.

Dagen börjar i totalt mörker. Långsamt börjar ni steg för steg att beta av de återstående knappt 600 meterna till toppen. Väl uppe på 3 069 meter inväntar ni soluppgången som kommer att värma både kropp och själ. Det är en speciell och minnesvärd upplevelse att vara en del av naturen när den långsamt vaknar till liv och sprider ljus över de kringliggande bergen. När ni sitter här så är ni dessutom högst upp i hela Indiska Oceanen!

DAG 7 - Världens näst mest aktiva vulkan

Dagens vandring: Cirka 5 timmar. Höjdmeter + 500 m till - 500 m. Högsta punkt 2 630 meter.

Idag vandrar ni i ytterligare en landskapstyp och ytterligare en klimatzon. Det är kargt, men vackert. Som ett månlandskap i stort sett utan växtlighet. Piton de La Fournaise är världens näst mest aktiva vulkan. Senaste utbrottet var under hösten 2015. Det är dock säkert att vandra här, kratern är relativt liten och vulkanen sluttar ut mot havet vilket ger en naturlig avrinning av lavan.

DAG 8 - Mauritius

Idag är det dags att flyga till Mauritius som ligger endast en kort flygresa från Réunion. Även om öarna påminner mycket om varandra så finns det stora skillnader. Naturen är inte lika bergig på Mauritius och det faktum att ön omges av rev skapar stora ljusblå laguner kantade av långa stränder. Under dagarna på Mauritius kombinerar ni sköna sol- och baddagar med en cykeltur i nationalparken Bras D´Eau. Ni har fri tillgång till kajaker och cyklar där ni bor om ni vill göra små avstickare på egen hand.

DAG 9 - Otentic

En lugn dag där ni själva bestämmer vilka aktiviteter ni vill ägna er åt. Efter frukost kan ni till exempel åka med Otentics båt ut till ön Ile aux Cerfs, känd för sina långa stränder. Ön ligger i den turkosa lagunen och här kan ni tillbringa hela dagen i sanden och i vattnet innan båten åker tillbaka. Alternativt så lånar ni några kajaker och paddlar runt ön, kanske in i mangroveträsket som ligger bakom ön.

DAG 10 - Cykling i nationalparken Bras D´Eau

Sträcka: 30 km
Dagens cykling på 30 kilometer går utmed östra kusten. Ni blir upphämtade efter frukost och körda till Bras D´Eau beläget på nordöstra Mauritius. Ni cyklar iväg på en upptäcktsfärd i nationalparken Bras D´Eau. En behaglig cykling genom en härlig natur rik på fågelliv. Ni cyklar norrut utmed den gamla järnvägen som leder er till byn Roches Noire. 

DAG 11 -12 -  Otentic

Dessa två dagar är det inga inplanerade aktiviteter. Spendera dagarna med sol och bad på Ile aux Cerfs, paddla, cykla, vandra eller slappna bara av i den hemtrevliga miljön på Otentic.

DAG 12 - Hemfärd

Sen eftermiddag dag 12 är det avfärd mot flygplatsen för flyg hem till Sverige.

 

Fullständigt reseprogram hittar du HÄR


För bokning, fullständiga resevillkor eller mer info kontakta: Aktiv Resor 

  
Tel: +46 (0)8 30 21 03
info[at]aktivresor.se  

Aktivresor är ett systerföretag till Afro-Caribbean Travel (ACT), en resebyrå som har verkat sedan 1996. Det är samma personal, kontor, VD och ägarstruktur till båda företagen och här finns en lång och ovärderlig erfarenhet av att arrangera resor. ACT är återförsäljare till Aktivresor och därmed den som juridiskt är ansvarig för din resa. ACT innehar lagstadgad resegaranti hos Kammarkollegiet.