Unik resa till det mytomspunna tibetanska kungadömet i Nepal.

Som en av få utländska besökare har du möjlighet att följa med Vagabond och Världens Resor till det bortglömda kungadömet Mustang på en resa som också inkluderar Kathmandu och Pokhara.

Efter en spektakulär flygresa över Himalaya från Pokhara till Jomsom landar vi i det bortglömda kungadömet Mustang. Med Annapurna och Dhaulagiris snöklädda toppar bakom oss vandrar vi under tio dagar i ett av världens mest mytomspunna kungadömen. Mustang var fram till 90-talet stängt för utlänningar och även idag krävs specialtillstånd för att komma in.

I Mustang har den tibetanska kulturen kunnat fortleva opåverkad i århundraden. På grund av sitt isolerade läge har invånarna kunnat bevara sina sedvänjor och traditioner. Vi vandrar genom ett dramatiskt ökenlandskap på den tibetanska högplatån. Vandringsleden tar oss förbi isolerade byar, genom vackra dalgångar, längs djupa raviner och överallt ser vi Mustangs karga bergsformationer i fascinerande färger. Målet för vandringen är den muromgärdade huvudstaden Lo Manthang med sina medeltida kloster.

Vi övernattar i enkla "tea houses" i byar och får en inblick i livet hos de tibetanska grupperna loba och bothia. Vi vandrar 4–8 timmar per dag med 1 000 meter som högsta stigning. Packdjur bär vårt bagage och vi bär bara vad vi behöver för dagen.

Byarna där vi övernattar är belägna på mellan 2 900 och 3 850 meters höjd. Högsta passet vi passerar når 4 325 meter. Vår ciceron för resan blir Mats Eriksson, fil dr i naturgeografi med vatten och klimat i Himalaya som specialitet. Mats är nyss hemkommen från en femårig sejour i Nepal där han jobbat med klimat-, vatten- och utvecklingsfrågor.


 

NÄR: 24 maj–11 juni 2013

PRIS: 36.500 kr p/p, del i dubbelrum
Tillägg enkelrum: 2.500 kr  

ANTAL DELTAGARE:
10-18 personer

INKLUDERAT I RESANS PRIS:

Flyg till Kathmandu t/r inkl. flygskatter

Flyg inrikes i Nepal vid tre tillfällen

Visum till Nepal

Trekkingtillstånd till Mustang samt tillstånd Annapurnas nationalpark (ca 600 dollar)

Del i dubbelrum, enklare boende under vandring

Helpension dag 5-15, frukost alla dagar samt välkomst- och avskedsmåltider

Alla transporter

Alla inträden

Vandringskarta Mustang

Bärare under vandringen

Resan leds av Mats Eriksson, fil dr i naturgeografi med vatten och klimat i Himalaya som specialitet.

 
 
Kontakta Världens Resor
för mer info 08-669 55 25 eller klicka här.