Unik rundresa till kontrasternas Indien med Calcutta, Mumbai och delstaten Odisha.
Nu har du möjlighet att följa med författaren och indienkännaren Per J. Andersson på en ovanlig resa till Indien. Efter 25 års resande i landet och 5 böcker om Indien plockar Per fram sina personliga kontakter och visar oss sina guldkorn. En av höjdpunkterna på resan blir när vi kommer till byn Athmalik och bor hemma hos P.K. Mahanandias släktingar. P.K. cyklade hela vägen från Indien till Sverige på 60-talet och träffade kärleken i Alingsås, idag är han Odishas kulturambassadör. Vi tar del av bylivet och besöker en skola för etniska minoriteter, paddlar kanot, gör fina vandringar och besöker en närliggande ekoby. Vår kock förser oss med vällagad mat från det indiska köket.

Resan tar sin början i den sjudande storstaden Calcutta där vi prickar in den populära ljusfestivalen Diwali, indiernas motsvarighet till vårt nyårsfirande. Nationalpoeten Tagores hem, Kali-templet, Moder Teresas verksamhet och den livliga blomstermarknaden är några av de sevärdheter vi besöker här. Vi fortsätter till badorten Puri där vi får tid för sol och bad. Här ser vi också soltemplet Konarak och gör en utflykt till delstatshuvudstaden Bhubaneshwar.

Vi avslutar vår resa i Mumbai, Indiens mest folkrika storstadsområde. Kontrasterna i Mumbai blir extra tydliga när vi på samma dag besöker slummen på en guidad tur, och följer den extravaganta överklassens historia med en Heritage Tour på anrika Hotel Taj. En av dagarna träffar vi Malin Mendel Westblom som arbetar som korrespondent för SVT. Hon berättar om sina projekt i Indien. Mumbai kan skryta med flest filminspelningar per år, och vi besöker förstås en av "Bollywoods" många studios.


 
  NÄR: 2–14 november 2013

PRIS: 29.900 kr p/p, del i dubbelrum
Tillägg enkelrum: 2.700 kr (7 dagar)

ANTAL DELTAGARE:
10-18 personer

13 DAGAR
Flyg till Calcutta och hem från Mumbai

Resan leds av författaren och indienkännaren Per J Andersson och Lotta Mahanandia von Schedvin.

Vi bor i dubbelrum på hotell inklusive frukost. Två dagar unikt boende hemma hos familj.

Helpension två dagar samt välkomst- och avskedsmiddag.

Visum, bok och karta ingår i resan.

Mycket innehållsrikt och mångsidigt program med flera intressanta studiebesök.

Resan avslutas i Mumbai men kan förlängas med sol och bad i Goa. Bokas vid anmälan.

   
 
Kontakta Världens Resor
för mer info 08-669 55 25 eller klicka här.